aanbieder worden
offerte aanvragen

Schoonmaken in plaats van puinruimen

Hoe gedragsbeïnvloeding kan zorgen voor minder zwerfafval

Overheden, gemeenten, ondernemers én natuurlijk schoonmaakbedrijven buigen zich de afgelopen jaren steeds dieper over het zwerfafval-probleem. Gedragsbeïnvloeding wordt gezien als één van de belangrijkste oplossingen. Want wat niet vies gemaakt wordt, hoeft ook niet opgeruimd of schoongemaakt te worden. Dat scheelt weer tijd en geld. Maar hoe werkt gedragsbeïnvloeding dan precies? Wat kunt u, als schoonmaakbedrijf, hiermee en welke voordelen levert het op?Schoonmaak Nederland

Jaarlijks belandt er in Nederland zo’n 50.000 ton zwerfafval op straat en in de natuur. En het opruimen hiervan kost ons kikkerlandje elk jaar 250 miljoen euro, vertelt Vincent Breedveld van NederlandSchoon. Maar niet alleen de straten, bossen en andere openbare plaatsen als stranden en parkeerplaatsen hebben te maken met zwerfafval. Ook locaties zoals scholen en flatgebouwen ervaren overlast van zwervend vuil. Locaties waar schoonmaakbedrijven actief zijn en waar de aanwezige schoonmakers dus worden opgezadeld met de taak om het afval op te ruimen. Niet alleen een vervelende klus, maar ook nog eens tijdrovend. Terwijl die tijd vaak Schoonmaak Nederlandveel beter op andere vlakken gebruikt zou kunnen worden.

Lees hier meer over hoe onder andere schoonmaakbedrijf ICS Groep en Stichting Nederland Schoon invulling geven aan gedragsbeïnvloeding.