Een persbericht over de ‘Schoonmaker van het Jaar-verkiezing’

Over 2 weken is het zover: bedankt, jij maakt het verschil! Deze pluim verdienen álle schoonmakers van Nederland. Dagelijks, maar zeker op vrijdag 14 juni in de vorm van aandacht, een compliment of attentie. Vorig jaar deden 238 schoonmaakbedrijven, eigendiensten en opdrachtgevers mee en bedankten zij 137.480 (specialistische) schoonmakers op De Dag van de Schoonmaker. Het vak wordt meer en meer gewaardeerd, dat bewijzen al deze bedrijven.

Dus dit jaar is gekozen voor het thema: Waardering. Al meer dan 120 bedrijven gunnen dat 66.250 schoonmakers op vrijdag 14 juni. En… aanmelden kost niets. Dus zet de eindspurt in, want het levert nog meer waardering op.

“We vieren dit jaar voor de 9e keer De Dag van de Schoonmaak. Zij zetten alle schoonmakers en specialistisch reinigers, zoals glazenwassers, gevelreinigers, vloeronderhoudsmedewerkers, huishoudhulpen, cleanroom en industrieel schoonmakers, in het zonnetje”, enthousiasmeren Marlies, Petra, Carlijn en Denise, de vier vrijwilligers van De Dag van de Schoonmaker.

Je wordt gewaardeerd!

“In heel Nederland, op elke plek en op ieder moment beleven we de waarde van hygiëne. Hygiëne is essentieel voor ons welzijn. Door hun toegevoegde waarde voor ons aller welzijn verdienen de schoonmakers waardering én aandacht én respect. Het schoonmaakvak is onmisbaar, (te) vaak onzichtbaar en (te) vaak onderschat. Daarom kiezen we voor waardering”, legt het organisatieteam uit.

Waardering gunnen we jou!

Schoonmakers en specialistisch reinigers maken het verschil. Elke dag. Overal. Want een schone omgeving zorgt voor een schone beleving. Daar worden mensen blij, enthousiast en positief van. “Alle (specialistische) schoonmakers in dienst of eigendienst gunnen we elke dag een fijne dag met waardering. Op De Dag van de Schoonmaker verdienen alle schoonmakers een bedankje. We wensen iedereen nu al een stralende dag!”

Meer dagschoonmaak

Vakbonden en werkgevers in de schoonmaak pleiten voor meer dagschoonmaak. Door in het zicht van de gebruiker schoon te maken, is er meer erkenning en waardering voor de schoonmaker en het schoonmaakwerk. Dit verhoogt het werkplezier van de medewerker en vermindert het ziekteverzuim. Daarbij is dagschoonmaak een stuk duurzamer. Er komt een landelijke campagne voor meer dagschoonmaak.

Deelname aan het Generatiepact wordt voor werknemers verruimd van 3 naar 5 jaar voor de AOW-leeftijd. Dit vanaf 1 januari 2025.

Daarnaast blijft gezond en veilig werken een belangrijk aandachtspunt in deze cao.

Het volledige onderhandelingsresultaat vind je onder andere hier

Bron: Schoonmakend Nederland en Clean Totaal

Calculeren met Gradez

Wil jij Leren Calculeren voor de schoonmaak?

Bekijk dan onze online cursus.

Je leert stap voor stap hoe je de kosten voor schoonmaak in een gebouw kunt begrijpen en berekenen.

Eenvoudig toepasbaar, ook als je geen voorkennis hebt van schoonmaakcalculaties