aanbieder worden

Trots op onze dames

Wat heb ik gisteren weer genoten van onze leeuwinnen! Nee, het ging niet vanzelf. Op momenten hebben de dames zelfs flink wat mazzel nodig gehad. Maar het uiteindelijke resultaat telt. En dat is dat we in de finale staan!

En alhoewel ik als toeschouwer kijk naar een ‘gewoon’ potje voetbal, weet ik dat het voor dit team natuurlijk veel verder gaat dan dat. De juiste positie innemen op basis van een vooraf geschreven tactiek. Gebruik maken van de beste vrouw op de beste plek. Weten wie de concurrentie is. Allemaal informatie om te verzamelen, voordat je überhaupt aan zo’n wedstrijd kan beginnen.

Net als in het voetbal is het in de schoonmaak bijna niet mogelijk om te winnen zonder een goed ‘gameplan’. En een goede tactiek begint in de schoonmaak met een doordachte calculatie.

Wanneer ik in mijn vak een team inzet, bepaal ik dus óók vooraf wat het aanvalsplan word. Ik breng het veld in kaart door duidelijke ruimtestaten te maken. Ik weet wat mijn dames kunnen en verwerk dat in de normen. Net als bij het voetbal is zo’n norm een dynamisch iets waar je zelf een modus in moet vinden. Soms heb je een snelle schoonmaker, dan kan de norm hoger liggen. Een andere keer werk je met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en ligt je norm lager. Uitgaan van standaarden en finetunen op basis van de daadwerkelijke situatie.

Dat is de enige manier om mee te dingen naar de beker: de winnende offerte!

Om ook aankomende zondag in de wedstrijd tegen Team USA met de winst naar huis te gaan zullen de leeuwinnen in 90 minuten hun beste prestatie ooit neer moeten zetten. Maar, als het niet binnen die gestelde tijd lukt -zoals gisteren-, dan is er de verlenging om alsnog de winst binnen te halen. Dat voordeel hebben we in de schoonmaak dan weer niet!

Wil je met jouw team ook de grootste kans maken op de winst? Die winnende offerte en een schoonmaakteam dat de gouden beker haalt met de kwaliteitsmeting? En kun je wel wat hulp gebruiken met het maken van een perfecte calculatie om dat te bereiken? Download dan het gratis e-book ‘Leren Calculeren’ op www.schoonmaaknederland.nl of schakel een calculatiecoach in.