🖋️Een artikel van Schoonmakend Nederland 

In september 2024 lanceert Schoonmakend Nederland dé carrièresite voor de schoonmaak: ontdekdeschoonmaak.nl. Ilse Vanhijfte, strategisch communicatieadviseur Schoonmakend Nederland: “Een aantrekkelijke site die de talloze mogelijkheden in de branche in de spotlight zet en werkzoekenden en werkgevers samenbrengt.” De mogelijkheid voor bedrijven om zich alvast in te schrijven staat inmiddels live op ontdekdeschoonmaak.nl.  

“Op dit moment zijn we als sector online niet zichtbaar genoeg”, gaat Vanhijfte verder. “Nog te veel mensen, waaronder werkzoekenden en doorverwijzers (UWV, WSP’s), hebben geen goed beeld van de uiteenlopende werkzaamheden, opleidingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden die we als branche bieden. Ontdek de Schoonmaak moet hier verandering in brengen. Tegelijk brengt de site vraag en aanbod bij elkaar.”

Sylvia de Gunst, arbeidsmarktadviseur Schoonmakend Nederland en projectmanager ontdekdeschoonmaak.nl: “Het succes staat of valt met voldoende deelnemers. Bij een groot en relevant aanbod aan lokale vacatures weten werkzoekenden ons straks goed te vinden. Waardoor iedere werkgever in de schoonmaak vanaf de lancering direct belang heeft bij plaatsing van vacatures. Hoe meer deelnemers, hoe groter de aantrekkingskracht, hoe groter het beoogde succes: het snel maken van sterke matches. Zo helpen we werkgevers sneller en gerichter met het invullen van de 15.000 vacatures die de branche telt”

Direct solliciteren bij werkgever

Bijzonder is dat de site sollicitanten direct doorverwijst naar de werkgeverspagina of e-mail van de deelnemers. Er vindt geen bemiddeling plaats. De Gunst: “Samen met negen schoonmaakbedrijven – van mkb tot groot – testen we de komende weken deze en andere functionaliteiten van de website. We houden er rekening mee dat bedrijven hun vacatures op verschillende manieren willen aanbieden. Dat kan straks handmatig, of geautomatiseerd via API, scraping of XML-feed.”

In september gaat de website live en kunnen schoonmaakbedrijven hun vacatures (tegen betaling laten) uploaden. “Om te ervaren of het wat is, is het plaatsen van vacatures in de maand september gratis. Hierna rekent ontdekdeschoonmaak.nl een prijs per vacature per maand. “We maken de tarieven zo snel mogelijk bekend. Ons doel is goede matches tegen een beduidende lagere prijs per vacature dan bedrijven nu investeren in werving.”

Campagnes

“De opbrengsten van de vacatures investeren we direct terug in campagnes die het aantrekkelijk werk continu onder de aandacht brengt bij verschillende doelgroepen.” De eerste doelgroep waar Schoonmakend Nederland op target is jongeren. Vanhijfte: “Na het succes van de campagne in 2023, ‘draaien’ we in september opnieuw de ‘Schoonmaak Je Rijk’-campagne. Op verschillende social media interesseren we jongeren voor het vak. Dit moet direct een grote boost in het verkeer naar ontdekdeschoonmaak.nl opleveren.”

Calculeren met Gradez

Wil jij Leren Calculeren voor de schoonmaak?

Bekijk dan onze online cursus.

Je leert stap voor stap hoe je de kosten voor schoonmaak in een gebouw kunt begrijpen en berekenen.

Eenvoudig toepasbaar, ook als je geen voorkennis hebt van schoonmaakcalculaties