Over Schoonmaak Nederland

Verbeteren vanuit het hart

Leon Habraken (initiatiefnemer van Schoonmaak Nederland) is een dienstverlener pur sang en een verbeteraar vanuit het hart. Toen hij van de Contract Catering de overstap maakte naar de Schoonmaakbranche merkte hij dat er heel anders naar die branche werd gekeken.

Negativiteit voerde de boventoon en de mensen werden niet of nauwelijks gewaardeerd voor het werk dat ze deden. Dat was het moment dat hij zich als doel stelde om er alles aan te doen om de schoonmaakbranche meer waarde te geven. 

In eerste instantie ontstond het idee om alle schoonmaakbedrijven in Nederland in kaart te brengen, zodat deze makkelijk konden worden gevonden door opdrachtgevers. De ‘digitale revolutie’ maakte dat makkelijker en in 2011 registreerde hij @Schoonmaak op Twitter.

Leon Habraken - Schoonmaak Nederland

Alles voor de beste schoonmaak

Omdat de mogelijkheden via een enkel twitteraccount te beperkt bleken voor zijn grote ambities, richtte Leon in 2018 officieel ‘Schoonmaak Nederland’ op.

Een platform met een informatieve website over schoonmaak, erop gericht om opdrachtgevers en opdrachtnemers te verbinden, met als diepgeworteld motto ‘Alles voor de beste schoonmaak’.

“We interviewen branchegenoten die er toe doen. Van schoonmaker tot adviseur en van trainer tot objectleider.

Zo inspireren we anderen om het beste uit zichzelf te halen.

Daarnaast adviseren we zowel opdrachtgevers al dienstverleners om hen te helpen de schoonmaak verder te professionaliseren. Zo vinden we bijvoorbeeld dat iedereen zou moeten werken met een gedegen calculatie. Niet alleen de grotere schoonmaakbedrijven, maar ook de talloze kleinere ondernemers die onze branche rijk is moeten hiervoor de juiste tools krijgen. We proberen ze dan ook zoveel mogelijk te ondersteunen met waardevolle adviezen.

Een waardevol platform

Schoonmaak Nederland is er voornamelijk om de markt in een positief daglicht te zetten en wordt steeds meer gevonden door schoonmaakbedrijven, maar ook door opdrachtgevers zoals gemeentes, woningcorporaties, scholen, gezondheidszorg, enz.

Met links naar schoonmaakopleidingen, (software voor) kwaliteitscontroles en interim professionals zoals een vsr-inspecteur of aanbestedingsexpert is de website van Schoonmaak Nederland een waardevol platform voor iedereen die met de branche te maken heeft.

Aanmelden als adviesbureau, opleider, schoonmaakbedrijf of VSR controleur?

Wil je met jouw bedrijf ook gevonden worden op de website van Schoonmaak Nederland?

Stuur ons alle informatie over je bedrijf toe via onze partnerpagia.

Schoonmaak Nederland - Leren Calculeren

GRADEZ

Partner of Choice in digitale oplossingen voor de schoonmaakbranche

Meet schoonmaakkwaliteit

Verbeter schoonbeleving

l

Maak marktconforme schoonmaakcalculaties

Genereer visuele werkprogramma's op maat

Via Schoonmaak Nederland ontvang je 5% korting op een jaarabonnement van Gradez.
Vermeld bij het aanvragen van een (proef)abonnement de code SMNL5%.
Via Schoonmaak Nederland ontvang je 5% korting op een jaarabonnement van Gradez.
Vermeld bij het aanvragen van een (proef)abonnement de code SMNL5%.