De jury van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2018 heeft de bezoeken aan de 20 halve finalisten afgerond en is tot de 10 finalisten (5 België, 5 Nederland) gekomen. 10 schoonmaaktoppers maken zich op voor de uitreiking op 13 december.

Het waren inspirerende bezoeken, waarbij nog eens duidelijk werd wat een prachtig vak schoonmaken tot eigenlijk is. “Mooi om te zien dat er zoveel vakkanjers in de schoonmaak rondlopen”, aldus juryvoorzitter Marjolijn Hoogendam. Dat maakte de keuze er niet gemakkelijker op.

Houvast vond de jury dan ook in de criteria: inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding, ervaring, gastvrijheid, kennis(overdracht), vaardigheden, actief op de werkvloer, plannen en organiseren, het kunnen lezen van het werkprogramma, en de relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en eigen team.

Feestelijke uitreiking op 13 december

Uit de beoordeling op deze aspecten kwamen vijf finalisten voor België en vijf finalisten in Nederland naar voren. Zij staan op 13 december in de finale van de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2018 van België en Nederland.
Wil je weten welke finalisten dit zijn? Lees het hier!