Een gastblog van Edgar van Engelen

Als professionals streven wij er naar om met schoonmaakproducten te werken die het milieu zo minmogelijk belasten. Het is terecht dat wij als professionals het gebruik van reinigingsmiddelen op deze wijze reguleren.

Bleek reinigt niet, het bleekt alleen maar. Bleek is zeer milieu belastend. Hoe goed mijn argumenten ook zijn, hoe goed ik mijn argumenten onderbouw ik kan niet tegen hun argument op “als het echt zo slecht is, waarom kan ik het dan gewoon kopen in de supermarkt.”

Hoe leg ik uit dat voor de professionele schoonmaak andere regels gelden dan voor de burgers. Dat de burger met een milieuvervuilend middel mag werken omdat het ze aan vroeger doet denken van wegen de “heerlijke” geur.

Als je in de supermarkt rond loop en naar de etiketten kijkt van reinigingsmiddelen, wasmiddelen en afwasmiddelen dan zie je vaak het symbolen van milieu gevaarlijk, bijtend en giftig. Campagnes dat onze jeugd moet opgroeien in een rook vrije omgeving, we zoveel mogelijk elektrisch moeten rijden en het apart inzamelen van afval moet ons bewust maken.

Dit kan dan toch ook voor het gebruik van reinigingsmiddelen?Heb jij ook een waardevolle bijdrage die je wil delen met alle schoonmaakprofessionals van Nederland?

Neem contact met ons op. Samen gaan we voor de beste schoonmaak!