Clear4Clean zet een nieuwe stap in haar ontwikkeling. Per 1 mei 2019 zijn we verhuisd naar ons nieuwe kantoor aan de Kamelingh Onnesweg 14 te Dordrecht en komen met ons eigen Ecolabel. 

Clear4Clean is niet een vast hokje te plaatsen. “Wij zijn niet alleen schoonmaakadviseur, schoonmaakopleider en kwaliteitsinspecteur. Wij zijn veel meer en dat is niet te vatten binnen vaste kaders.” Zegt Edgar van Engelen (directeur van Clear4Clean). 

Sinds de start in 2012 heeft Clear4Clean haar eigen koers gevaren. De schoonmaak benaderd vanuit haar eigen visie, kennis en inzicht. Al vanaf de eerste dag heeft de zorg voor de aarde mee gewogen in haar adviezen en keuze voor schoonmaakmiddelen en -technieken. ”Wij willen dat onze klanten weten dat de zorg voor de aarde in ons DNA zit en als een groene veeg door onze diensten gaat. Met ons eigen Ecolabel – GreenSweep is ons DNA ook visueel zichtbaar.” Al dus Edgar van Engelen.

In onze afwegingen zal altijd vooropstaan de belasting voor het milieu te beperken. Wij zijn niet gebonden aan een merk of leverancier in ons advies en keuze. Iedere locatie en iedere klant heeft zijn of haar eigen uitdagingen. Clear4Clean staat open voor nieuwe technieken en innovaties welke de schoonmaakkwaliteit verbeteren en vriendelijk (minder belastend) zijn voor het milieu. Clear4Clean kijkt onder andere naar beperking van afval, welke ontstaat bij de verpakkingen van schoonmaakmiddelen en -materialen, alternatieve voor de plastic afvalzakken voor de professionele schoonmaak, ecologische opbouw van reinigingsmiddelen en breder. Onze klanten kunnen zich bezig houden met hun core business, terwijl wij voor hun de mogelijkheden in kaart brengen.


Bij aanbestedingen die Clear4Clean begeleidt voor opdrachtgevers of opdrachtnemers worden de meest ecologisch verantwoorde adviezen geven. Zoals reinigingstechnieken de gebaseerd zijn op stoom, kracht en water. Indien chemie toch noodzakelijk is, de chemie te adviseren welke de mist belastend is voor de aarde.

Tijdens de trainingen en opleidingen wordt gewerkt met schoonmaak producten welke louter opgebouwd zijn met ecologisch verantwoorde ingrediënten. Maar ook trainingen met stoom, kracht en water zijn binnen Clear4Clean onmisbaar aanwezig.


Clear4Clean gaat en staat voor groen en voor een gezond milieu. Clear4Clean zal haar steentje bijdrage en wil dit ook uitdragen met haar eigen GreenSweep Ecolabel.