Op 15 juni is het De Dag van de Schoonmaker. Een dag waarop schoonmaakbedrijven hun krachten bundelen om zoveel mogelijk schoonmaakmedewerkers in het zonnetje te zetten. In deze unieke samenwerking zetten de schoonmaakbedrijven collectief de schoonmaakmedewerker op één.

“Wij vinden het belangrijk dat de schoonmaakmedewerker gezien wordt. Schoonmaken is een vak. Schoonmakers zijn trots op hun vak en willen graag kwaliteit leveren. Zeker in deze bijzondere tijd verdient de schoonmaakmedewerker respect en zichtbaarheid”, aldus Bart van der Sluijs (Algemeen Directeur ICS Groep).

De medewerkers van ICS Groep ontvangen op deze bijzondere dag een leuke attentie op de deurmat. Daarnaast schreef dichter Merel Morre in opdracht van ICS een gedicht voor de schoonmaakmedewerkers.  ICS vindt het belangrijk om op deze manier waardering en trots uit te spreken.

Bedankt! Jij maakt het verschil!’

‘Bedankt! Jij maakt het verschil.’ Dat is dit jaar dé boodschap van De Dag van de Schoonmaker. Dag in dag uit staan schoonmaakmedewerkers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone en veilige omgeving voor iedereen.

ICS is al ruim 40 jaar een echt familiebedrijf. En een familie zorgt voor elkaar. Van directeur tot aan schoonmaakmedewerk(st)er. “Onze mensen zijn het belangrijkste, zij mogen gezien worden want zij maken het verschil. Elke dag weer. Daar zijn we ontzettend trots op! Daarom verdienen zij het om op deze dag in het zonnetje gezet te worden”, aldus Van der Sluijs.

Wat kunt u bijdragen? Geef de schoonmaakmedewerker op 15 juni wat extra aandacht. Een schouderklopje of een glimlach doet iedereen goed. Het toont waardering voor de medewerkers die dag in en dag uit het verschil maken.

Aanmelden en delen

Bedrijven die zich ook willen aansluiten bij dit initiatief kunnen zich aanmelden via ddvds.nl. Iedereen die zich wil inzetten voor dit initiatief en waardering wil uiten over het verschil dat schoonmaakmedewerkers dag in en dag uit maken, kunnen De Dag van de Schoonmaker volgen op de socialmediakanalen.