Dit nieuwe jaar is nog drie weken oud, maar we zijn alweer helemaal gewend. Zelfs Blue Monday hebben we achter de rug. Iedereen is volop aan slag om ook van 2023 een mooi en succesvol jaar te maken. Toch vinden we het leuk om nog een kleine terugblik op het afgelopen jaar te doen, aan de hand van wat ontwikkelingen en ‘weetjes’.

👉🏻Het e-book ‘Leren Calculeren’ werd maar liefst 137 keer gedownload

Het e-book staat vol met handige tips voor iedereen die schoonmaakcalculaties maakt. Of je nu bij een schoonmaakbedrijf werkt, of te maken hebt met een eigen dienst voor de schoonmaak binnen een zorginstelling of ander bedrijf. Wij helpen je om een goede calculatie te kunnen maken en vooral te kunnen begrijpen. Nog niet gelezen? Je kunt ‘m hier gratis downloaden.

👉🏻We hebben tientallen bedrijven kunnen helpen met uiteenlopende schoonmaakvraagstukken

Inmiddels hebben we met Schoonmaak Nederland een veelzijdig en ervaren team aan professionals om ons heen verzameld. Er is dus altijd wel een expert die jou kan helpen met jouw specifieke uitdaging of vraag.
Zo vind je via onze site een calculatiecoach om je te helpen met die ene belangrijke aanbesteding. Of een onafhankelijke kwaliteitscontroleur die een objectieve meting doet naar de kwaliteit van de schoonmaakdienstverlening binnen jouw bedrijf.

👉🏻Beleving is steeds belangrijker

In alle kwaliteitsmetingen die we lopen (en dat waren er het afgelopen jaar ruim 750!) ontdekken we steeds duidelijker een rode draad. Schoonmaakbeleving is belangrijker dan ooit. Natuurlijk moet de technische kwaliteit nog steeds op orde zijn. Maar hoe de pandgebruikers en bezoekers de schoonmaak ervaren is minstens zo belangrijk!

👉🏻Schoonmaakbedrijven maken duidelijke keuzes

Doordat we met grote regelmaat organisaties begeleiden bij het uitschrijven van hun aanbestedingstraject, zijn we veel in gesprek met verschillende schoonmaakbedrijven. En die maken allemaal steeds bewustere keuzes wanneer het gaat om het inschrijven op aanbestedingstrajecten. Niet meer ‘overal op inspringen’, maar kiezen wat bij je past…een duidelijke ontwikkeling.

👉🏻Personeel gezocht!

Het is natuurlijk geen verassing dat we deze ontwikkeling noemen; we worden er nog steeds dagelijks mee geconfronteerd: de krapte op de arbeidsmarkt is ook binnen de schoonmaakbranche heel duidelijk merkbaar. Een positieve ontwikkeling die dit met zich meebrengt is de extra aandacht die werkgevers besteden aan hun medewerkers. Want als je goed voor je mensen zorgt, dan hou je ze binnen de club.

👉🏻Nieuwe ontwikkelingen!

Last but not least zijn er natuurlijk binnen Schoonmaak Nederland zelf ook een aantal ontwikkelingen die van 2022 een bijzonder jaar maakten. Zo maakten we de start met de online cursus ‘Leren Calculeren’.
Daarnaast lanceerden we een nieuwe dienst: Werkdrukmetingen. Benieuwd naar hoe wij jouw organisatie hiermee helpen? Neem dan gerust eens contact met ons op!