Een persoonlijk blog van Leon Habraken

10 jaar geleden werkte ik nog in loondienst en werd ik geconfronteerd met noodzakelijke verschuivingen in de organisatie waarvoor ik werkte. Ik schrijf ‘noodzakelijke verschuivingen’, omdat het crisis was. Er moest wat worden gedaan om het hoofd boven water te houden. Toen maakte ik de keuze om te stoppen. Te stoppen met het ‘veilige’ loondienst achter me te laten en te starten als zelfstandige. Ik liet een leuke werkomgeving en collega’s achter, een mooie auto van de zaak en een goed salaris. Maar dit was voor mij het moment dat ik besliste om mijn geluk voor altijd boven geld te zetten.

Al lange tijd koesterde ik de wens om als zelfstandige verder te gaan. In welke richting of branche maakte me nog niet meteen iets uit. Zelf mijn keuzes kunnen maken. Zelf beslissen met wie ik wil samenwerken en vóór wie ik wil werken.

Iedereen die me wat beter kent weet dat ik veel ideeën genereer en kansen zie. Ik streef naar het maximale. Niet in geld maar in geluk!

Nu, 10 jaar later, heb ik drie supergave ondernemingen, waar ik mijn hart en ziel in stop en met leuke mensen werk. Sommige delen van mijn onderneming kosten geld, andere vangen dat weer op. Waar anderen zeggen: ‘Het levert je toch niks op, stop er toch mee’, kies ik ervoor om door te gaan. Door te gaan omdat het me gelukkig maakt.

Zo kies ik ook de opdrachten en opdrachtgevers uit waar ik gelukkig van word. Waar anderen de hoofdprijs vragen, kies ik ervoor om het soms voor minder te doen. Om te kunnen helpen. Want hoe gaaf is het als anderen ook gelukkig worden.

Afgelopen week sprak ik een aantal nieuwe ‘collega’s’. Ik hoorde verhalen over hoe sommige anderen het doen. Veel geld verdienen voor hetzelfde werk. ‘Misschien moet ik anders…’, schiet er door mijn hoofd, maar dan bedenk ik me. Het is toch goed zo.

Ik ben gelukkig en dat gaat boven geld.

Ik kan me niet voorstellen ik hier de enige in ben. Hoe sta jij hierin?

Het lijkt mij heel leuk om eens in contact te komen met mensen die dit ook doen of zouden willen doen. Mensen die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor de facilities binnen een zorginstelling en meer toegevoegde waarde willen bieden aan hun werkveld.

Laten we eens afspreken. Samen sparren of brainstormen leidt vaak tot de beste plannen om meer voldoening te bereiken. Misschien kan ik je een stapje verder helpen? Plan hieronder meteen een telefonische afspraak van 30 minuten in, kijken we daarna wel verder.