Bij het woord belazeren of bedonderen wordt meteen gedacht aan niet eerlijk zijn, bedriegen of afzetten. Hoe vaak ik te maken krijg met mensen die nauwelijks een offerte of aanbieding lezen, maar wel van mening zijn dat het wat zij vinden een integraal onderdeel is van de koop, is niet echt te benoemen.

Mensen roepen al snel als er iets niet klopt, dat men de zaak bedondert.

Maar is dat wel zo? Ik kom nu vaak tegen dat mensen iets van mening zijn, of gewend zij omdat het altijd zo ging, of dat zij het ondanks het feit dat iemand anders de koop sloot zij het anders gehad willen hebben en het nu afpersen.

Zo maken wij bij SieV veel situaties mee waarbij de interpretatie vaak het onderwerp van gesprek is. En dan is het lastig om iemand “gelijk” of  “ongelijk” te moeten geven. En daarom proberen wij de leden bij voorbaat te helpen met standaard documenten die de leden van SieV kunnen downloaden vanuit ons forum. Deze documenten voorzien in een behoefte merken wij, getuige de hoge frequentie van downloads.

Wij hebben tal van documenten, zoals een contract dat u als schoonmaakbedrijf afsluit met uw klant. Of een contract dat u afsluit met uw onderaannemer. En zelfs een contract waar u samen met uw personeel vastlegt wat u ter beschikking geeft aan deze persoon.

Wij hebben deze documenten laten opstellen vanuit de vraag van onze leden. Dit is namelijk een belangrijk onderdeel van de vereniging, opkomen voor de belangen van onze leden, zelfs als zij die nu nog niet nodig hebben. En dat is vaak iets wat niet iedereen begrijpt. Wij hebben nu meer dan 200 leden en denken vooruit, Dus gaan wij in uw stoel zitten en denken dan wat u nodig zou kunnen hebben. Uiteraard is het geen verplichting, maar wij hebben geen commercieel oogmerk. Waarom zouden wij u dan bedonderen?

Want men denkt wel eens: wat doen zij eigenlijk voor mij. Ik moet dan altijd denken aan de onsterfelijke woorden van John F Kennedy die aan zijn landgenoten ooit vroeg: vraag niet wat het land voor u doet, vraag wat u voor het land doet. Wij zijn een open vereniging, maar het moet natuurlijk wel van meerdere kanten komen. En alles top down is geen optie voor ons.

Wij zijn een vereniging waar de leden gevraagd wordt mee te denken, mee te praten en mee te denken. Wij vragen er zelfs om. Wij vragen het om sterker te worden, zowel in de breedte als diepte. Als vereniging zijn wij nu hard op weg groter in absolute aantallen te worden als de OSB. Dat betekent wel even iets denk ik. En daarom zijn wij nu druk bezig nog meer uit te zoeken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Doet u met ons mee?!

Maurice Rutgrink
Voorzitter SieV