Laatst kwam ik een opmerkelijke advertentie tegen van een schoonmaakbedrijf. Zij adverteerden met een schoonmaakcheck, waaruit zou blijken of het huidige schoonmaakbedrijf zijn werk goed deed. En uiteraard, mocht dit niet het geval zijn, kon dit bedrijf een prachtige concurrerende offerte uitbrengen om het beter te doen.

Tja, dat is natuurlijk heel apart. Want dit nieuwe schoonmaakbedrijf heeft er natuurlijk alleen maar baat bij om de klant te laten weten dat dit toch echt beter moet. Het is een beetje zoals een slager die zijn eigen vlees keurt.

Maar aan de andere kant snap ik het ook als bedrijven er toch voor kiezen om die scan maar eens uit te laten voeren. Want laten we eerlijk zijn, heb jij enig idee of de bedrijven waar je al jaren zaken mee doet nog steeds marktconform werken? Staat de prijs die je betaalt eigenlijk nog wel in verhouding met de kwaliteit die wordt geleverd? Is jouw schoonmaakpartner nog steeds de beste keuze?

Wist je dat er ook een onafhankelijke manier is om dit eens goed uit te zoeken? En met onafhankelijk bedoel ik dan ook dat het gewoon zo kan zijn dat jouw huidige schoonmaakbedrijf nog steeds een prima partner blijkt te zijn.

Brengt de schoonmaak in kaart

Onze tip.

Ga eerst terug naar de basis en breng gewoon de feiten eens in kaart.

Hoe groot zijn de ruimten in onze organisatie? Hoe vaak willen we dat er schoongemaakt wordt?

Of willen we dit helemaal niet zelf bepalen, maar laten we dit veel liever aan een expert over?

Via Schoonmaak Nederland vind je eenvoudig zo’n expert. In ons netwerk zitten veel specialisten die geheel onafhankelijk, specifiek voor jouw bedrijf, in kaart kunnen brengen hoe de beste schoonmaak kan worden georganiseerd. En tegen welke prijs. Bel ons en we brengen je graag in contact!

Heeft u direct hulp nodig bij een aanbesteding? Neem dan contact op met onze specialist voor aanbestedingen in de schoonmaak via info@schoonmaaknederland.nl.


Toch liever zelf doen, maar je weet nog niet zo goed hoe? Download dan het gratis e-book ‘Leren Calculeren’. Daar vind je veel praktische tips om met dit onderwerp aan de slag te gaan.

Leren Calculeren van Schoonmaak Nederland