Een gedeelde verantwoordelijkheid

In de samenwerking tussen schoonmaakbedrijf en opdrachtgever is er wat ons betreft één ding het allerbelangrijkste: een goede verstandhouding.

Samen neem je de verantwoordelijkheid om de kwaliteit op het gewenste niveau peil te krijgen en te houden. En als het dan vanuit de klant gezien even niet loopt zoals gewenst, kun je samen in gesprek om de dienstverlening weer goed af te stemmen.

Maar we komen regelmatig tegen dat men de vinger niet op de zere plek kan leggen. Ergens wringt het en de klant is niet 100% tevreden. De VSR-KMS methode -de standaard methode in Nederland die gedragen wordt door de branche- is dan niet altijd de juiste manier om te meten wat er aan de hand is. De technische kwaliteit is namelijk niet het enige waarop de klant zijn oordeel baseert.

Beleving

Opdrachtgevers vragen steeds vaker om breder inzicht. Daarom omarmen wij een meetmethode waarbij, naast de technische kwaliteit van de schoonmaak, ook de beleving wordt gemeten. Het gaat dan dus niet alleen over ‘vervuiling of fouten’. We nemen geur, de technische staat van het gebouw en veiligheid ook mee. In de meting kunnen we zelfs extra maatwerk-aandachtspunten toevoegen. Je kunt vragen hoe men de uitvoering van de glasbewassing ervaart en of een medewerker bijvoorbeeld extra uitdaging krijgt door een opleiding te mogen volgen.

Alle informatie wordt uiteindelijk uitgedrukt in een soort rapportcijfer. En dan begint het leuke werk. Samen kijken we hoe we de cijfers voor kwaliteit en beleving zich tot elkaar verhouden. Waar we kunnen verbeteren. En hoe.

Zo gaan we vanuit een hele andere mindset aan de slag met kwaliteit en dat maakt samenwerken binnen de schoonmaak nog veel leuker en effectiever.

Wil je eens sparren over kwaliteit en beleving van de schoonmaak binnen jouw organisatie? Neem contact op voor een telefonisch adviesgesprek, waarin wij je sowieso een paar handige tips geven! 

Maak een afspraak

Samen gaan we voor de beste schoonmaak!

Wist je dat…
de tool waarmee wij werken de metingen automatisch voorziet van GPS-codes? Zo kunnen we de rapportages ook weergeven op een interactieve kaart. In één oogopslag zie je waar het goed gaat en waar extra aandacht nodig is. Ideaal voor organisaties met meerdere panden!
Neem ook eens een kijkje op de website van Gradez
.