ALPHEN AAN DEN RIJN – Stichting Golden Service Awards (GSA), Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB) en Service Management, het grootste platform in de professionele schoonmaak, maken zich samen sterk door een bundeling van activiteiten op 28 november 2019, dé dag met aandacht voor de schoonmaak. 

De GSA organiseert al jaren de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing en OSB heeft een jaarlijks congres voor leden en relaties. Hiermee constateerde beide partijen dat zij eenzelfde visie hebben op het belang van positieve aandacht voor de belangrijke rol van schoonmakers. Gezamenlijk optrekken versterkt het effect, was de conclusie na overleg. Al snel was een samenwerking geboren. “Beide evenementen versterken elkaar”, aldus OSB-directeur Hanny van den Berg. Tirza Dingelstad van de Stichting GSA: “Het is goed dat er hiermee nog meer aandacht komt voor de toegevoegde waarde van ons mooie schoonmaakvak.” 

Naast schoonmaker, ook leidinggevende en team 

De GSA kent dit jaar een andere opzet. Dingelstad: “We willen de schijnwerpers zetten op meerdere disciplines in onze branche.” Naast Schoonmaker van het Jaar voor Nederland, worden nu ook de Leidinggevende van het Jaar en het Schoonmaakteam van het Jaar verkozen. Wie zijn of haar gegadigden wil inschrijven, kan terecht via www.goldenserviceawards.nl. Daar zijn ook de criteria te vinden waarop de jury beoordeelt. Inschrijven kan tot en met 5 september.  

Hart voor het vak 

 

De jury is op zoek naar betrokken schoonmakers met hart voor het mooie schoonmaakvak. En naar leidinggevenden die de spil vormen tussen opdrachtgever, hun eigen leidinggevende, gebruikers van het object en hun schoonmaakteam. Bij het schoonmaakteam gaat het vooral om schoonmakers die samen het beste schoonmaakteam van Nederland vormen. Organisaties kunnen maximaal 3 schoonmakers, 3 leidinggevenden en 3 teams indienen. Een team bestaat minimaal uit drie personen.