Phoe, Ik trap en ik trap. Ik probeer op tijd bij mijn afspraak te zijn. Het is niet ver, maar het valt niet mee om tegen de stroom in te gaan en toch op tijd aan te komen

Ervaar jij dat wel eens? Tegenwind?

Dan heb ik het niet over storm Eunice die op dit moment buiten om ons heen raast.

Ik bedoel tegenwind in je organisatie. Tegenwind in het proces dat jullie doorlopen.

Wanneer ik als adviseur binnen een organisatie aan de slag ga, dan zit men in 90% van de gevallen midden in een verandering. Niet altijd bewust hoor. Men wil een andere kant op, maar weet niet precies hoe. Dan ga ik juist aan. Ik voel me zelfs een beetje gevleid als ik met mijn expertise wordt betrokken wordt bij dergelijke trajecten.

Hoe dan?

Vaak is iedereen het met me eens dat ‘we’ iets anders moeten. Hóe we dat dan anders gaan doen is alleen dan nog niet duidelijk. Vanuit het projectteam van die organisatie krijg ik vaak de meest uiteenlopende adviezen. “Ik zou het zo doen”, “Als we het nu eens zo aanpakken”, “…”.

Veel ideeën, weinig nieuwe inzichten. Het voelt meer als tegenwind, dan als vooruitgang en de wil om te veranderen. Maar het is toch gebleken dat dit in het verleden niet heeft geleid tot het gewenste resultaat. Ze bellen me niet voor niets.

“Ken je die uitspraak van Albert Einstein, vraag ik. “Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”

Ik begrijp maar al te goed dat het eng is om te veranderen. Want als je inderdaad iets anders doet dan je deed, krijg je iets wat je niet weet. Kun jij daarmee omgaan? En hoe doe je dat?

Laat jij je leiden door de expert of kies jij er zelf voor om een andere richting op te gaan? Tegen de wind in. Net wat zwaarder en spannender, maar je weet dat die wind weer gaat liggen en er zonneschijn tevoorschijn komt.

Laat je me eens weten hoe jij dat doet?