Vroeg op, want het gaat een drukke dag worden. Vandaag lopen we kwaliteitsmetingen bij een zorgorganisatie in het zuiden van het land. Hier zijn medewerkers werkzaam van de eigen zorgorganisatie en geeft een landelijk schoonmaakbedrijf via een undermanagement constructie begeleiding en vult medewerkers aan om de krapte op te vangen. Een mooie constructie waar zorg en commercie dicht bij elkaar komen en elkaar heel goed aanvullen.

Dat is ook te zien in de kwaliteit. Over het algemeen is de kwaliteit goed tot zeer goed te noemen van de technische schoonmaak. Ook bij de beleving scoort men goed. We ondervragen op de werkvloer de aanwezige verzorgende medewerkers. Gelukkig duurt dit niet lang, want we willen ze natuurlijk niet te lang van hun werk houden. We krijgen bruikbare adviezen terug, die we direct kunnen bespreken met de begeleiding van de schoonmaakpartner die met ons de ronde loopt en ons toegang verschaft tot de verschillende gebouwen en ruimtes.

Even later zijn we op een dagbestedingslocatie waar we ook bewoners tegenkomen. We worden hartelijk en met veel enthousiasme ontvangen. We krijgen een rondleiding en komen niet weg zonder samen eerst een kop koffie te drinken. Dat doen we dan ook. Tijdens de koffie schrik ik op door gepik achter in mijn been. Een echte eend staat achter mij en pikt me alsof ik een indringer ben. Een eend? Ja gewoon om dat het kan. Heerlijk toch. Omdat het net Sinterklaas is geweest krijgen we nog een mandarijn mee en lopen we weer verder de controle ronde. Wat is het toch fijn om te zien dat iedereen hier een heerlijk leven heeft in een prachtige en ook nog schone omgeving.  

Leon Habraken
Founder Schoonmaak Nederland