Zonder water geen schoonmaak, maar het ene water is het andere nietHet aloude sopje mag dan van veel schoonmakers nog altijd zijn beste vriend zijn, er is concurrentie op het waterfrontOsmosewater en ozonwater nemen steeds vaker de plaats in van kraanwater met schoonmaakmiddel. Service Management sprak de experts over de voor- en nadelen.  

Het ouderwetse sopje van warm water met een flinke scheut schoonmaakmiddel is nog alles behalve afgeschreven. Immers, wat werkt moet je niet aan de kant schuiven. Maar binnen de schoonmaaksector maakt aan de ene kant osmosewater, dat is ontdaan van allerlei vormen van vervuiling door een zeer nauwkeurig filtersysteem, een stormachtige ontwikkeling door. En aan de andere kant wordt ozonwater door een deel van de schoonmaakspecialisten als de heilige graal omschreven.  

 

 

 

 

 

Harry van Veldhuizen, eigenaar van H&J Schoonmaakbedrijf uit Emmen, is twee jaar geleden overgestapt op osmosewater. Van Veldhuizen stapte voornamelijk over omdat osmosewater volgens hem gemak biedt en veiliger is.

Lees het volledige artikel van Service Management hier.