Als ik een organisatie kom helpen, dan wil ik inzicht en vraag ik altijd naar de facturen van leveranciers.

Wist je dat je hier heel veel uit op kan maken? Bijvoorbeeld of het juiste BTW tarief wordt gehanteerd (lees ook deze blog!), maar ook of er überhaupt wel wordt gefactureerd wat er is afgesproken.

Vraag om transparantie

Opdrachtgevers krijgen in de offertefase vaak één totaalbedrag voor het uitvoeren van een werkprogramma op een bepaalde locatie aangeboden. Tot mijn verbazing echter zijn veel facturen die organisaties vervolgens ontvangen van een schoonmaakbedrijf uiteindelijk niet herleidbaar naar dat bedrag. Ook weet de opdrachtgever eigenlijk hoe het bedrag ooit tot stand is gekomen en leeft er wel eens twijfel of men wel de juiste waarde er voor terug krijgt.

En dat staat nog los van de kwaliteit van de schoonmaak.

Ik merk dat niemand echt zijn handen durft te branden aan het vragen naar inzicht of transparantie. Je wilt toch weten hoe de calculatie van het schoonmaakbedrijf tot stand is gekomen denk ik dan? Heeft het te maken met onwetendheid, waardoor men de gegevens niet op waarde kan schatten? ‘Dan geldt hier echt: in het land der blinden is éénoog koning…

Ik zelf wil weten of het schoonmaakbedrijf de berekening van de uren heeft gemaakt op basis van gevoel en opgedane kennis, of dat er echt een gedegen onderbouwing aan ten grondslag ligt?

Gradez korting

 

Laat jij éénoog regeren?

Of ben je liever zelf ‘in control’?
Iedereen die wil weten of hij/zij niet te veel betaalt voor de schoonmaak kan nu eenvoudig zelf zijn schoonmaakkosten berekenen. Je krijgt van ons namelijk 30 dagen gratis toegang tot de calculatietool van Gradez. Zo willen we organisaties helpen om tot inzichten te komen over de bedragen die het schoonmaakbedrijf aan ze factureert. Niet om éénzijdig te regeren, niet om het schoonmaakbedrijf in twijfel te trekken. Wel om samen met de schoonmaakpartner tot een transparantie samenwerking te komen, waar kosten, kwaliteit en werkdruk in balans zijn.

Wil jij meeregeren of laat jij je leiden? Betaal jij achteloos de facturen omdat jij niet om inzicht durft te vragen?

Ik ben benieuwd naar je reactie!

Wil je echt aan de slag, pak dan je kans! #durftevragen

Eerdere blogs en artikelen